woensdag 27 januari 2010

Google Maps - tips

google maps voor betere zoekresultaten
Google Maps wordt steeds belangrijker voor lokale zoekopdrachten naar specifieke bedrijven. Steeds meer mensen gebruiken het als ze iets in een specifieke regio zoeken. Want als je in Amsterdam bijvoorbeeld een vormgever Googlet, krijg je een lange lijst met links naar verzamelpagina’s en talloze vormgevers. En niet alleen uit Amsterdam... De zoeker vindt door de bomen jouw ZZP-bos echt niet. En probeer maar eens bovenaan te komen staan als zwoegende vormgever aan het Vondelpark. Niet te doen! Maar gelukkig staat bij zoekopdrachten op regio ook steeds vaker helemaal bovenaan dat kleine Google kaartje. Van Google Maps. Met rode stippen erop die verwijzen naar dat wat je zoekt in die regio. Handig! En dat is meteen een praktische manier om lekker bovenaan in de resultaten te komen als lokaal opererende MKB'er of ZZP'er. Hoe je er komt?
Claim de listing voor jouw bedrijf bij Google Local Business Centre. Vul alle velden in zoals Google ze aan je vraagt en presenteer jezelf er goed. De leukste truc zit bij de categories. Je moet er van Google 1 kiezen die al voorkomt in de prefab lijst. Maar dan mag je er nog vier toevoegen. En daar mag je helemaal zelf van bepalen hoe die eruit zien. En omdat je in jouw regio naar boven wilt komen is het dus slim om de naam van je stad, dorp of regio erin te vermelden. Dan kom je vanzelf naar boven. En plak er ook even een fotootje of logo bij. Dat doen nog niet veel ondernemers en maakt dus meteen dat je opvalt. Bekijk dit filmpje even, dan snap je wat ik bedoel:

Ik heb vanavond zelf mijn listing zitten tweaken en zocht daarna op 'Leersum vormgever' et voila (!) - ik kwam er als enige uit. Voor die tijd stond ik ergens op nummer 38 in de rij... Tof!
google maps resultaat

Volgers